Stel jouw vraag over dit nieuwsbericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor het Online Strategie Café

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel

Deelname TEDxEde 2016: verslag door Rozemarijn

Op donderdag 27 oktober 2016 vond de vierde editie van TEDxEde plaats in de Reehorst in Ede, met als thema ‘Transforming in the Valley’. Uiteenlopende sprekers vertelden over het onderwerp waar zij verandering in zien, of hoe een persoonlijke ervaring henzelf heeft veranderd. En Veconet was erbij!

Rozemarijn vertelt: “Het was mijn eerste keer dat ik bij TEDxEde was, maar zeker niet mijn laatste keer. Nieuwe verhalen, van verschillende mensen zetten mij aan het denken. Graag vertel ik meer over deze ervaring”.

Kracht met een vleugje sentiment
“Het event startte met een energiek en humoristisch filmpje. Nadat de wethouder Johan Weijland van gemeente Ede het openingswoord had gedaan en TEDx host Marc de Hond nog wat mededelingen deed, vond de eerste talk plaats. In uniform betrad Esmeralda Kleinreesink het podium en vertelde ze hoe de oorlog in Afghanistan haar heeft veranderd, nadat ze was uitgezonden. Een krachtig verhaal, maar ook een verhaal dat raakt. De toon was gezet. En letterlijk. Want de talks van de sprekers werden afgewisseld met prachtige muzikale en entertainende optredens van Avant Garde Collective, Colour Collective, Luminous Blue en Abigail Martina. Ook de 19-jarige spreekster Mehtap Ocek wist de mensen te raken. Ze vertelde hoe haar ingrijpende en levensveranderende ziekte haar ondanks alles positief naar de wereld laat kijken. Haar kwetsbaarheid en moedige verhaal wist de zaal tot complete stilte te brengen.”

Inspiratie
“Naast de persoonlijke verhalen, waren er uiteraard ook veel informatieve, inspirerende talks. Zo vertelde Irene van Staverden over de verschillende aanpakken van mannen en vrouwen op de werkvloer en help ze mythes (over het zogenaamd grote verschil in capaciteiten, kennis en kunde) van de twee seksen uit de wereld. Koen Lekkerkerker praatte over de nieuwe technologieën en de toekomst hiervan. Het grote voorbeeld in zijn talk was het zelfrijdende voertuig WEpod: wat zijn de voor- en nadelen en welke risico’s lopen we als we het voertuig inzetten?”

“Kortom: TEDxEde 2016 was een goede ervaring en ik ben blij dat ik erbij was. Het zet je aan het denken, inspireert je en je ontmoet ook nog eens veel mensen. Een echte aanrader dus!”

Meer actuele

Berichten

Een Weegbaas met Veconet

16 november 2018

Wegen is weten. En dat moeten alle slagers zich realiseren, vond Weegbaas. Daarom ontwikkelde Veconet de gehele advertentielijn voor...

Veconet ontwikkelt creatieve campagne ‘Pump up the heat’

18 september 2018

De warmtepomp is in opmars. Volgens een plan van onze regering moet Nederland in 2020 een van de duurzaamste...

Veconet sponsor JCI College Tour

21 augustus 2018

JCI Ede is, als onderdeel van Junior Chamber International, dé plek waar jonge ondernemende mensen tot 40 jaar elkaar...

BBQ Bier is culinaire aanvulling

23 juli 2018

Bier-spijscombinatie krijgt steeds meer aandacht van topchefs Ede, 23 juli 2018 – Bij de barbecue drinkt de Nederlander graag een...

Meer nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Iedere maand zullen we je op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen en trends, speciaal voor ondernemers!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Partner Wordpress
Partner Hosting Formule
Partner Hosting Formule
Partner Hosting Formule
Partner Lightspeed
Partner Klanten vertellen