Stel jouw vraag over dit nieuwsbericht

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor het Online Strategie Café

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel

[BLOG] Design trends 2016

Het nieuwe jaar is alweer een paar weken van start. Tijd om een blik te werpen op het jaar dat voor ons staat en de ontwikkelingen die het met zich meebrengt op het gebied van webdesign. Hieronder de top 8 design trends die we in 2016 vaker gaan tegenkomen.

 1. Mobiele optimalisatie en responsive webdesign
  De toename van het aantal smartphones, tablets en ander multiscreen gebruik, zorgt ervoor dat een responsive webdesign in deze tijd onmisbaar is. Naast dat het de grootste prioriteit voor de gebruiker is, is een responsive website belangrijk voor je positie in Google. Als je website de mobielvriendelijke test niet doorstaat, zal hij lager in Google terechtkomen, waardoor je leads misloopt.
 1. User Experience Design (UX design)
  UX design kan je merk maken of breken. Is een gebruiker enthousiast, dan zal hij positieve ervaringen veel sneller delen. Uiteraard werkt het andersom ook. In een sterk concurrerende markt is het noodzakelijk om de aandacht van de gebruiker te wekken, maar ook vast te houden.
 1. Langer scrollen
  De toename van het smartphonegebruik heeft ook invloed op de structuur en opbouw van je website. Het web is verschoven van klikken naar scrollen. Wat ervoor zorgt dat gebruikers content op één pagina kunnen zien. Gebruikers scrollen liever door een pagina dan dat ze moeten klikken om vervolgens op een nieuwe pagina te komen.
 1. Interactieve storytelling
  Dat beeld het wint van woorden en dat een bezoeker van je site snel afgeleid is, is niet onbekend. Mooie, interactieve en visuele verhalen spreken de bezoeker meer aan en maken dat hij zich meer betrokken voelt bij de afzender. Hoe je dit doet? Door een perfecte mix van typografie, kleuren, visuals en animaties te bewerkstelligen.
 1. Minimalistisch design
  Teveel visuele prikkels kunnen de bezoeker overweldigen en afleiden van de werkelijke boodschap. Daarnaast duurt het laden van een site langer en haken mensen af. De trend is  om je zoveel mogelijk te richten op minimalistisch design en alle overbodige, niet-essentiële elementen weg te halen.
 1. Focus op content
  Nu er in de wereld meer smartphones dan tandenborstels zijn, is het niet meer dan logisch dat de focus in design op mobiel komt te liggen. De nieuwe uitdaging is om slimme beslissingen te nemen op het gebied van design, waardoor er een goede balans ontstaat tussen typografie, visuals, kleurenpalet, witruimte en functionaliteit.
 1. Hoge kwaliteit doelgerichte, professionele fotografie
  De kwaliteit van de fotografie is cruciaal voor het succes van een website. De foto’s geven namelijk uiterlijk aan je website en zijn deel van je visitekaartje naar de buitenwereld. Uiteraard zijn er genoeg stockfoto’s te vinden, maar deze zijn altijd algemener dan eigen foto’s. Deze geven je site een persoonlijke tint. Professionele fotografie draagt bij aan het merk, doordat het precies past en echt is.
 1. Navigation design
  Om op elk apparaat het gewenste effect te bereiken bij de bezoeker, streven designers ernaar om elk aspect van de website er perfect uit te laten zien. Navigation design heeft tot doel om een betere gebruikerservaring te bieden. Flyout/slideout, app-achtige menu’s zullen steeds meer gebruikt gaan worden in websites, omdat ze een hoop ruimte op het scherm besparen.

Meer actuele

Berichten

Een Weegbaas met Veconet

16 november 2018

Wegen is weten. En dat moeten alle slagers zich realiseren, vond Weegbaas. Daarom ontwikkelde Veconet de gehele advertentielijn voor...

Veconet ontwikkelt creatieve campagne ‘Pump up the heat’

18 september 2018

De warmtepomp is in opmars. Volgens een plan van onze regering moet Nederland in 2020 een van de duurzaamste...

Veconet sponsor JCI College Tour

21 augustus 2018

JCI Ede is, als onderdeel van Junior Chamber International, dé plek waar jonge ondernemende mensen tot 40 jaar elkaar...

BBQ Bier is culinaire aanvulling

23 juli 2018

Bier-spijscombinatie krijgt steeds meer aandacht van topchefs Ede, 23 juli 2018 – Bij de barbecue drinkt de Nederlander graag een...

Meer nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Iedere maand zullen we je op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen en trends, speciaal voor ondernemers!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Partner Wordpress
Partner Hosting Formule
Partner Hosting Formule
Partner Hosting Formule
Partner Lightspeed
Partner Klanten vertellen