Een persoonlijke keukenadviseur aan huis: met dit unieke concept heeft Schaffelaar Keukens zich gepositioneerd in de keukenbranche. Steeds meer mensen vragen om keukenadvies aan huis. Inspelend in deze nieuwe trend is het ‘aan huis’ van Schaffelaar Keukens ontstaan. De keukenadviseur komt op locatie langs met de ‘rijdende showroom’, die is voorzien van allerlei monster materialen en voorbeelden. Flexibel, gemakkelijk en snel. Alle ingrediënten voor een smaakvol concept.

Conceptontwikkeling
Schaffelaar Keukens is opgericht in 2013, met de formule ‘keukenverkoop aan huis’. Deze formule sprak Johan en Bert van Velthuizen erg aan, wat resulteerde in een overname van het bedrijf in het najaar van 2016. Naast hun succes als eigenaren van Velthuizen Keukens zagen zij dit als mooie aanvulling. Zij wilden de bestaande formule tot een landelijk succes maken. Een nieuwe en herkenbare uitstraling, die past bij hun groeiambities, was hierbij een vereiste. Met dit uitdagende vraagstuk is Veconet aan de slag gegaan.

Uit de brainstormsessies volgde de positionering van Schaffelaar Keukens en een creatief concept. Het creatieve idee is binnen twee maanden uitgerold tot een uniek concept en uitgedachte marketingstrategie. Stefan vult aan: “We krijgen enorm veel energie van het werken aan zo’n uniek concept! Vooral ook omdat we de gedrevenheid en ambitie terugzien bij Johan en Bert zelf.” Uiteindelijk heeft Veconet de huisstijl en verschillende reclame-uitingen ontwikkeld: van visitekaartje tot advertentie en van billboard tot autobelettering.

“Wij werken al enkele jaren samen met Veconet, met grote tevredenheid. Wij vonden het erg spannend hoe Veconet dit vernieuwde concept handen en voeten zou geven zonder verwatering met ons bestaande bedrijf. Wij zijn erg enthousiast over het gepresenteerde plan en het uiteindelijke resultaat. Erg belangrijk is dat de doelstelling, zeker betreffende het tijdspad, keurig is gehaald”, aldus Johan van Velthuizen.

Succesvolle formule
Schaffelaar Keukens kenmerkt zich door de flexibiliteit en persoonlijkheid. Na de bespreking van jouw wensen en ideeën bij jou thuis, ben je uitgenodigd in de keukenstudio in Barneveld waar de 3D-tekening gepresenteerd wordt en waar je de verschillende apparatuur kunt bekijken. Na de overeenkomst wordt de keuken geplaatst en is jouw droomkeuken een feit.

Bekijk het resultaat op keukensaanhuis.nl of bekijk deze case.

Wil je jouw product ook conceptmatig in de markt zetten? Wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een brainstormsessie.