Stel jouw vraag over dit nieuwsbericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor het Online Strategie Café

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actueel

[BLOG] Tips voor het gebruik van MailChimp

Heb je een nieuwsbrief, folder of update die je digitaal verstuurt? Grote kans dat je hiervoor MailChimp gebruikt. Toch kan het behoorlijk ingewikkeld zijn om een nieuwsbrief helemaal naar je zin te maken. Graag helpen we je hierbij op weg met een aantal tips voor het gebruik van MailChimp.

Adressenlijsten importeren
Bij een nieuwsbrief die je verstuurt naar honderden ontvangers wil je alle namen en e-mailadressen uiteraard niet handmatig invoeren in MailChimp. Daarom heb je bij ‘Lists’ de mogelijkheid om een CSV-bestand te uploaden. Draai een export van je CRM programma en alle namen en gegevens staan direct goed in MailChimp. Uiteraard bespaart je dit een hoop tijd.

Eigen URL
In MailChimp is het mogelijk om je eigen domein op te nemen in de URL van je campagne. Ga naar ‘Lists’, open het menu bij ‘Stats’ en kies voor ‘Settings’. Vervolgens kun je je eigen URL kiezen. Echter is de mogelijkheid voor het gebruiken van een URL met je eigen domein wel alleen mogelijk bij de betaalde versie van MailChimp.

Instagram ads met MailChimp
Een nieuwe functie in MailChimp is het maken van Instagram ads in MailChimp. In je campagne kun je kiezen voor ‘Create an Ad’ en kies je vervolgens Instagram. Je kiest je publiek, budget en maakt je advertentie. Niet alleen het ontwikkelen van de Instagram advertentie kan in MailChimp, maar ook kun je ze hier betalen.

MailChimp Automation
Automation is een reeks van mails die automatisch verstuurd worden. Zo krijgt een ontvanger na bijvoorbeeld drie dagen een week of twee weken automatisch een mail met bijvoorbeeld een reminder. Ook dit is mogelijk in MailChimp. Stel zelf in wanneer de mail verstuurd moet worden en naar welke ontvangers hij moet gaan.

Tijdstip van verzending inplannen
Ben je zelf niet in de gelegenheid om de nieuwsbrief te verzenden op het gewenste tijdstip? Dan heeft MailChimp de mogelijkheid om hem in te plannen op de tijd die jij wilt. Op het laatste scherm in de editor staat de knop ‘Schedule’. Daar vul je het gewenste tijdstip in en kun je aangeven in welke tijdzone hij verzonden moet worden.

Heb je vragen of het gebruik van MailChimp? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op.

Meer actuele

Berichten

Een Weegbaas met Veconet

16 november 2018

Wegen is weten. En dat moeten alle slagers zich realiseren, vond Weegbaas. Daarom ontwikkelde Veconet de gehele advertentielijn voor...

Veconet ontwikkelt creatieve campagne ‘Pump up the heat’

18 september 2018

De warmtepomp is in opmars. Volgens een plan van onze regering moet Nederland in 2020 een van de duurzaamste...

Veconet sponsor JCI College Tour

21 augustus 2018

JCI Ede is, als onderdeel van Junior Chamber International, dé plek waar jonge ondernemende mensen tot 40 jaar elkaar...

BBQ Bier is culinaire aanvulling

23 juli 2018

Bier-spijscombinatie krijgt steeds meer aandacht van topchefs Ede, 23 juli 2018 – Bij de barbecue drinkt de Nederlander graag een...

Meer nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Iedere maand zullen we je op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen en trends, speciaal voor ondernemers!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Partner Wordpress
Partner Hosting Formule
Partner Hosting Formule
Partner Hosting Formule
Partner Lightspeed
Partner Klanten vertellen